maanantai 15. huhtikuuta 2013

Palacaster-projekti, alku


Pitemmän aikaa olen seuraillut muusikoiden.netin toria jonkinlaisen projektin merkeissä ja silmiini osui nimimerkki P.Koistisen myynti-ilmoitus halvasta palacasterista.

Kyseessä oli nimetön stratocaster-mallinen kitara Dr Partsin kaulalla, jonkun entinen projekti jossa oli pintakäsittely tehty hieman huonosti. Jonkin verran löytyi myös naarmuja sekä kolhuja.

90 euron hintaan kävin Jyväskylä-reissullani noutamassa tämän soittimen ja kuvittelin saavani hyvin huonokuntoisen soittokelvottoman kitaran, mutta yllättäen toisin olikin, kitara oli soittokunnossa ja viimeisen päälle säädettynä, melkein harmitti purkaa se osiin.

Kitara ei kuulostanut mitenkään huonolta soittaessa, yksikelaiset mikit eivät surisseet ollenkaan, mikä oli yllätys. Sustainia tässä vehkeessä ei tosin tunnu olevan läheskään niin paljoa kuin rg350:ssani.


Kitaran suurin näkyvä kolhu oli tämä kummallinen kohta josta oli enemmänkin puuta kadonnut jonnekin. Vaikka itsekin olen soittimia tiputellut, niin koskaan en ole näin näkyvää jälkeä saanut aikaiseksi.


Pleksin takaa paljastui allas-mallinen jyrsintä mikeille, joka sopii minulle paremmin kuin hyvin, halutessa voin siis laittaa kaksikelaiset mikit, mikäli sellaiseen ratkaisuun päädyn, toisaalta tykkään nykyisten mikkien ohuemmasta saundista.


Kaulalevyä irrottaessa sain huomata että se oli melkoisen tiukassa. Se oli ilmeisesti lyöty kiinni lakan ollessa vielä märkää ja hajusta päätellen lakka ei ollut päässyt vieläkään kuivumaan sen alla.

Nyt olisi suunnitelmana ainakin vähintään hioa tuo kitaran runko, luultavasti se kaipaa maalia ja lakkaa myös päälleen, mutta katsotaan mihin päädytään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti