maanantai 29. huhtikuuta 2013

Mies ja kitara.


Päätinpä tuossa kokeilla miltä tuntuisi laulaa ja soittaa samaan aikaan.

Kaivoin piezomikitetyn akustisen ja Shuren C606-mikrofonin esiin, liitin ne äänikorttiini ja annoin palaa. Kappaleeksi valikoitui jo kymmenen vuotta pöytälaatikossa majaillut "The Way".

En ole koskaan pitänyt itseäni laulajana, mutta omaksi huvikseni tulee automatkoilla lauleskeltua radion mukana ja biisejä tehdessä ja niiden sovituksia miettiessä tulee laulettua.

Virheistä välittämättä soitin ja lauloin nauhalle yhdellä otolla ja kylmiltään, jos olisin vakavasti nauhoittamassa tekisin asiat hieman toisin, mutta nyt ajattelin vain kokeilla eräänlaista "liveä" olohuoneessani.

Ja virheitä sinne mahtuikin jonkin verran. Aina kun keskityin liikaa laulamiseen soitto kärsi ja päinvastoin, vaikkakaan soitto ei kovin vaativaa ollut tämän kappaleen osalta. Harjoituksen puutetta selvästi.


Pelkkä sointuränkytys ei kuitenkaan kuulostanut oikein musikaaliselta korvaani, joten otin basson esiin ja soitin taustalle basson ja sähkökitaralla toisen kitaran.

Hieman haastavaksi tuon mukana soittaminen oli sen osin, että kyseinen pätkä ei mene tahdissa vaan tempo liukuu miten sattuu, normaalisti käytän metronomia, mutta tämän kanssa jätin väliin.

Törmäsin myös soittaessa pieneen kuuluvaan epävireisyyteenkin ylimpien kielien kohdalla, joten jouduin lennossa miettimään uudelleen mitä soitan ja välttämään pahimmiten epävireessä olevia kieliä.

MizeryMusic.com - The Way by Mizeryblogmusic

Lopputuloksen pannailin hieman eri kanaviin ja löin pakettiin.

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kyllä, musiikkiliikkeessä sanoivat sillon että ei meil oo sitä mitä sie etit mut täs ois tää. Ja tänhän mie otin.

      Poista