sunnuntai 19. elokuuta 2012

Laitteisto: Harley Benton basso (HBB200BK?)


Harley Benton onkin yksi haukutuimmista halpismerkeistä mitä maa päällään kantaa varmasti, taitaa Anttilan kuvaston Williamsit jäädä siinä suhteessa kirkkaasti kakkoseksi. Halpojahan ne on ja se hinta takaa sen, että näitä päätyy aloittelijoiden käsiin soittointoa latistamaan, vai onko se niin sittenkään.

Ennen internetin yleistymistä joka kodin huippunopeaksi ympäri vuorokauden päällä olevaksi laajakaistaksi yleinen paikka hankkia ensimmäinen soitin oli paikallinen musiikkiliike, jonkun tutun vanha romu tai Anttilan kuvasto.

Tämä nostikin soittimen hinnan laatuun nähden melkoisen korkeaksi. Onhan noita nuoruudessa kokeiltu ja musiikkiliikkeen halvin vehje tai Anttilan Williams ei kumpikaan olleet järin soitettavia pelejä, mutta alkuun niillä kai kuitenkin pääsi. (Paitsi Williamsin stratocasterilla jossa eivät osat pysyneet kiinni ja kaula tuntui ontolta sekä muoviselta.)

Sitten tuli monelle tavaksi hankkia Harley Benton Thomannilta, nämä vehkeet olivat halpoja, mutta laadultaan mielestäni parempia kuin ne millä itse olen joutunut aloittelemaan.


Kaverin kautta minulle onkin päätynyt Harley Benton basso, luulisin sen olevan malliltaan HBB200BK, mutta en ole ollenkaan varma asiasta, soittimesta en mallimerkintöjä löytänyt. Soitin on varustettu aktiivimikeillä.

Hinnaltaan tämä soitin oli muistaakseni jossain 120€ paikkeilla silloin ku kaveri sen Thomannilta tilasi aloitellessaan basistin uraansa.

Itse en ole kauheammin eri bassoilla soittanut, joten vertailukohtia minulla ei tämän suhteen hirveästi ole, muutamia soittimia olen kokeillut ja kaikki ovat soittotuntumaltaan olleet parempia, mutta hintaakin niillä on ollut kolminkertaisesti.

Viimeistelystä en löydä valittamista, nauhojen päät on hiottu niin että niillä ei haavoja kykene sormiinsa saamaan, toisin on ollut joskus erään halpis stratocasterin kanssa. Rämisevää kaularautaa jouduin säätämään, ettei pääse kolossaan liikahtelemaan. Kielten actionia otin alaspäin sen verran kuin mahdollista ilman että rämisevät. Säätöä siis joutui tekemään jonkin verran tehtaan jäljiltä.

Jammingit2 by Mizeryblogmusic
 
Kielien vaihdon yhteydessä nauhoitin pienen täysin improvisoidun pätkän. (http://soundcloud.com/mizeryblogmusic/jammingit2)

Basson nauhoitin Behringerin Vamp2:sen läpi pitäen sitä bypass-tilassa, joka tuntuu kuitenkin värittävän ääntä jonkin verran verrattuna siihen että yhdistäisin sen suoraan nykyisen fast track-äänikorttini instrumenttituloon.

Kitarat soitin agathis-runkoisella Warlock Bronzella Vamp2:sen lävitse, saatoin käyttää kitaran ja Vampin välissä Ibanezin classic metal-pedaalia, mutta en muista enää oliko näin. Rummut ohjelmoin käyttämällä Addictive Drums-pluginia.

Uskoisin Harley Bentonin soittimen kuulostavan bassolta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti