sunnuntai 19. elokuuta 2012

Halpa nylon-kielinen ja irtoava kaula


Eräs tuttuni facebookin kautta kyseli, että huoliiko kukaan hänen nailonkielistä kitaraansa, minähän heti ihmisenä joka löytää aarteita kaatopaikalta olin huutamassa kyseistä soitinta itselleni.

Tässä soittimessa oli kaulan liitoksen liimat pettäneet täysin ja kaula olikin revennyt otelautaansa asti irti.

Kitaran omistanut henkilö oli korjannut soittimen poraamalla kolme reikää kaulaan ja ruuvannut ruuveilla kaulan takaisin kiinni.


Kuvassa näemme reiät, tuota kolmatta reikää itse suurensin ja löin puutapin sinne, en oikein uskaltanut luottaa omiin liimauksiini ja näin ei varmasti pääse kaula enää irtoamaan.


Liimana käytin ihan vain erikeeperiä, en tiedä miten se soveltuu tähän käyttötarkoitukseen ja että olisiko jokin puuliima ollut parempi, vai olisiko pitänyt käyttää jopa jotain kaksikomponentti liimaa, jolloin luulisi ainakin pysyvän.

Toistaiseksi tuo on näyttänyt pitävän, mutta toisaalta tapituksen jälkeen ei varmasti pääse irti repeytymään vaikka liimaus olisikin hieman huonommin tehty.

Kuvassa näkyvä puukitti odottaa edelleen tätä kirjoittaessa pääsyään peittämään nuo kolot kitaran kaulassa.


Hetken aikaa jouduin miettimään, että millä minä saan puristettua tuon liimauskohdan kuivumisen ajaksi ja kaappejani hetken aikaa penkomalla päädyin käyttämään kuorman sidontaan tarkoitettua räikkäliinaa, tuntui oikeastaan lähes täydelliseltä tähän käyttötarkoitukseen.


Liimauksen jälkeen liitoskohdasta hädin tuskin erottaa että kaula olisi irti ollut, ainoastaan maalipinnan repeytyminen saumakohdasta paljastaa että jotain hämärää tässä on ollut. Uskoisin kaulan asettuneen suhteellisen suoraan jopa siitä huolimatta että tapitukseni sitä saattaisi hieman vinoon puskeakin.

Nuo reiät kun saan joskus piiloon, niin ihan siisti peli siitä taitaa tulla. Ehkäpä kännikitaraksi erilaisiin tapahtumiin, puistoihin, festareille...

Seuraava operaatio onkin tallan viilaaminen, kielet nimittäin ovat minun makuuni aivan liian korkealla, mutta se taas saa odottaa sitä, että saan etsittyä tai pahimmassa tapauksessa ostettua työkalun sitä varten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti