maanantai 23. joulukuuta 2013

Vahvistinteline


Päätin haluavani jonkinlaisen telineen vahvistimelleni.

Treenikämpillä saattaisi olla mukavempi jos vahvistin olisi hieman lähempänä korvien tasoa kuin mitä se tällä hetkellä lattialla ollessaan on. Sen saattaisi soittaessa vahingossa kuullakin.

Nurkissa minulla lojui yksi ylimääräinen kosketinteline, melkein heitin sen äskettäin roskikseen useiden vuosien turhan säilyttämisen jälkeen, mutta selatessani nettikaupoista erilaisia telineratkaisuja vahvistimelle tulin siihen tulokseen, että teen sellaisen itse.


Yksinkertaisesti katkaisin toisen telineen "käsistä" ja kiinnitin sen uudelleen alemmas kolmella pultilla.

Suunnitelmissa oli josko olisin hitsannut tason takaisin kiinni - jolloin lopputulos olisi ollut huomattavasti siistimmän näköinen - tai tehnyt kenties pituudesta säädettävän, mutta päädyin laiskuuttani vain sahaamaan  (vinoon), poraamaan kolme reikää (vinoon) ja peittämään sahauskohdat ilmastointiteipillä.

Ruma kuin mikä, mutta onpahan itse tehdyn näköinen... Ja toimiva.


Taaempikin taso tuli ihan vahingossa juuri oikealle korkeudelle, tukee vahvistinta takaa takalevyn kohdalta, mutta ei ole johtojen edessä.

Nähtäväksi jää, että onko vahvistin liian korkealla nähden kulmaansa ja suuntautuvatko ääniaallot näin soittajasta yli mikäli seisoo kauempana vahvistimesta.

Muuten on aivan mahtavaa, että vahvistimen säädöt tulevat käden ulottuville soittajasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti