keskiviikko 14. elokuuta 2013

Carmilla @ studio 69


Soittipa Mikko tuossa yksi päivä, että huomenna lähdetään nauhottelemaan. Eikun uskollinen Ibanez laukkuun ja kohti Kotkassa sijaitsevaa MrBrownstonen kotistudiota, jolle oli annettu nimi Studio 69.

Mikko oli jo pitempään halunnut rykäistä narulle erään ikivanhan biisini johon hän oli jokin aika sitten pyynnöstäni tehnyt sanat ja hänen siskonsa Satu oli tehnyt sovituksen laulujen osalta.

Heti kun olimme saaneet Satun pakotettua mukaamme alkoikin nauhoittelu.


Mikko veti seksikkään hikinauhan päähänsä ja siirtyi rumpujen taakse.

Metronomin tahdissa Mikko paukutti biisin samalla kun itse soitin komppikitaraa. Kaksi kertaa kokeilimme soittaa biisin läpi ilman metronomia siinä juurikaan onnistumatta, kunnes MrBrownstone muistutti Mikkoa metronomista, sen jälkeen saimme biisin purkkiin yhdellä yrittämällä.

Komppikitararaitakin tuli hyväksytyksi sellaisenaan vaikka sen oikea tarkoitus olikin vain pitää Mikko kartalla soittaessa.


Seuraavaksi Satu lauloi biisin.

Kuvasta poiketen päässä oli Peltoreiden sijaan kuulokkeet joiden kautta Satu kuunteli omaa lauluaan sekä juuri nauhoitettua biisiä.

Laulut vedettiin purkkiin kertaotoksella ja kertosäkeisiin tuplattiin otot.


Seuraavaksi soitin lead-kitarat.

Laitteistona toimi takanani näkyvä Marshallin putkivehje mikitettynä.

Intron ja välikohtien lead-kitarat tuli tämän jälkeen kotona tuplattua, soolo oli ajatuksena soittaa uusiksi kun ei oikein tuntunut irtoavan paikan päällä, mutta loppujen lopuksi päätin jättää kuitenkin alkuperäisen soolon paikoilleen.

Myös komppikitaran tuplasin kotona sekä soitin basson.

Tämän jälkeen pikainen miksaus, kitararaitaa kuunnellessa löytyi Mikon mölinää, se piti ehdottomasti kaivaa esiin ja sijoittaa biisin alkuun. Biisin lähetys Mikolle ja kas kummaa se löytyikin seuraavana aamuna youtubesta.


http://www.youtube.com/watch?v=JNBU0maQuBs

Käytetyn laitteiston osalta en osaa sanoa enempää, sillä en sen enempää kiinnittänyt huomiota mitä mikkejä, rumpuja tai edes että mikä kitaravahvistin oli käytössä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti